Nosečnost

Poleg tega, da je eno najlepših obdobij v vašem življenju, je nosečnost tudi čas sprememb v telesu. V tem članku odgovarjamo na vsa vprašanja o nosečnosti in intimnih delih. Od tega, kako se počutiti sveže in samozavestno med nosečnostjo, do tega, kaj bi morali narediti v primeru vnetja nožnice.

Ali se lahko Lactacyd uporablja med nosečnostjo?

Lactacyd je popolnoma varen za uporabo med nosečnostjo. Je blag, brez mila in prilagojen uporabi na intimnih delih. Med nosečnostjo so lahko intimni deli še posebej občutljivi. Uporabite Lactacyd Pharma with Antibacterials, ki ščiti pred razmnoževanjem bakterij in ohranja naravno ravnovesje intimnih delov.

Ali lahko Lactacyd uporabljate redno, če želite zanositi?

Seveda. Uporaba Lactacyda ne vpliva na plodnost ali aktivnost semenčic.

Kaj narediti, če sem noseča in imam vnetje nožnice (ki je pri nosečnicah pogosto)? Ali je varno, da v tem času jemljem zdravila za peroralno uporabo in zdravila za lokalno uporabo?

Vedno je varneje, če se o zdravilih za vnetja nožnice med nosečnostjo posvetujete s svojim ginekologom. Če sumite, da imate vnetje nožnice med nosečnostjo, nemudoma obiščite svojega zdravnika, da vas pregleda in vam dá prava navodila o tem, katera zdravila uporabiti.

Če sem noseča in imam vnetje nožnice, bi me moralo skrbeti za otroka?

Večina vnetij nožnice pri nosečnicah otrokom ne škodi. Glivična vnetja med nosečnostjo se običajno ne prenesejo na maternico, da bi kakor koli škodovala otroku. Vsi pomisleki, povezani s temi vnetji, v glavnem izhajajo iz materinih neprijetnih občutkov zaradi srbenja in razbolelosti.

Nedavna študija je pokazala, da bakterijska vaginoza (BV) poveča možnost prezgodnjega rojstva ali splava*. Če sumite, da imate vnetje nožnice med nosečnostjo, obiščite svojega zdravnika.

Nosečnice so desetkrat bolj nagnjene k vnetjem nožnice kot ženske, ki niso noseče. Med nosečnostjo se ravni hormonov povišajo, kar pokvari običajno okolje nožnice in omogoča rast slabih bakterij. Torej če ste noseči, redno obiskujte svojega zdravnika, da preprečite ali takoj pozdravite vsako vnetje nožnice.